News

PRESSEMEDDELELSE // MARTS 2023

THE HILLS: Souvanni Asmussens nye værker hylder naturen som kultur

Billedkunstner Souvanni Asmussen har en forkærlighed for landskaber og ansigter. Ansigter, man kender og dem, der kun lige antydes, vender sig væk eller slet ikke giver sig til kende. Betagelsen stammer fra hendes tidligere arbejde med at skabe visuelle universer som stylist og illustrator, og modefotografiet har derfor en naturlig plads i hendes hjerte. Udover Asmussens fascination af ansigter har også landskabet fået plads i hendes nye solo-udstilling ’The Hills’. Landskaber som abstraherede symboler og stemninger, der er vokset ud indefra. Fra velkendte steder i hendes barndomsland i Norge og fra himlen og jordens evigt skiftende nuancerigdom. Udsprunget af minder om stoflighed og længsel, der hylder naturen som værker – som kultur.

Til denne udstilling har Souvanni Asmussen trukket sin motivverden over i et mere nedtonet univers, selvom referencerne stadig er et eklektisk miks af stilarter- og koder. Asmussens værker kredser om kollagen, hvor særligt papir og tekstil mødes i både styrede og løsere formater. Hvor stilsikker sanselighed er den styrende faktor for fortællingen, der kaster modsatrettede referencepunkter af sig mellem Bauhaus-modernisme og 80’ernes formsprog. Mellem rene farver og graduerede lag. Mellem historisk Art Nouveau, surrealistisk New York’er-fotografi som Man Ray og fransk kubisme ved Fernand Legér. Souvanni Asmussens kollager er en smeltedigel af spor, hvor arkitektur, design, kunst, grafik og foto taler sammen – i et sprog med forskellige accenter, der trods flertydigheden er let at forstå.

Souvanni Asmussen er klassisk tegner med hundredevis af croquis-skitser på cv’et, men det er i kollagen og i kompositionen af forskellige materialer og medier som maling, blyant, kridt, tekstil og papir, at hun føler sig fri til at fortolke sine forbilleder, referencer og indre bibliotek af oplevelser. På galleriet på Frederiksberg kan du opleve hendes nye værker i større formater end tidligere, men stadig som en helhed af form og indhold – af ramme og værk. For rammen er ifølge Asmussen den detalje, der samler elementerne. Holder formen og fortællingen på plads og føjer sig ind som et ekstra vibrerende lag. Ligesom farvesammensætninger kan. For Asmussen har et særligt øje for farver, der både arbejder med og mod hinanden.

”Jeg kan blive helt høj, når jeg finder to farver, der er helt elektriske sammen. I deres farvesammensætning, tonalitet og måden de graduerer over i hinanden på – eller står stærkt mod hinanden. Som modsætninger, der har brug for at brydes for at få det bedste frem i hinanden.”

’The Hills’ fernisering på Gallery KN, Frederiksberg allé 60A den 1. juni kl. 16-19 og kan opleves tre uger frem – med finissage d. 17. juni kl. 13-15.

For yderligere information og pressebilleder kontakt: souvanni@souvanni.dk

Souvanni Asmussen er uddannet beklædnings-designer fra Det Kongelige Akademi i 1990. Efter sin uddannelse arbejdede hun som designer, kostumier og stylist, hvor hun i en lang årerække klædte nogle af landets største musikere, skuespillere og modeller på. I 2015 begyndte hun at dedikere al sin tid til kunsten og debuterede på THE TIME IS ALWAYS NOW, kurateret af Banja Rathnov på Museumsbygningens Kunstauktioner. Siden da har hun udstillet på Kunstsalonen flere gange, ligesom galleri GANG lagde vægge til hendes værker i en gruppeudstilling i 2022. Derudover har hun udstillet en gang tidligere på Galleri KN med solo-udstillingen ’LADYLAND’.